Detta kan du förvänta dig av oss

 

Tanken med skötseln av fastigheten är att ÖresundsBostäder ansvarar för fasta installationer och förbättringar av fastigheten. Att vara hyresgäst är lite som att ha lägenheten som sin egen. Detta innebär att de flesta "vaktmästar-sysslor" utföres av hyresgästen själv. Samma sak gäller underhåll och skötsel inne i lägenheten.

 

Däremot svarar ÖresundsBostäder för allmänna förbättringar av fastigheten och ser till att upprätthålla standarden på fasta installationer. Hyresvärden ansvarar för införskaffande av vitvaror och bytar ut dessa när de är "förbrukade" (dvs för gamla och går inte att laga). Underhåll, service och reparationer svarar hyresgästen själv för.

 

Lägenheterna hyrs som hyresrätter, vilket gör att du inte binder något kapital. Och med lagstadgad besittningsrätt får du den trygghet som ett boende skall medföra.

 

Samtliga våra lägenheter är självförsörjande, vilket innebär att lägenheten är utrustad med lokalt värmesystem så att du själv styr över temperaturen i lägenheten. Varmvattenberedare finns i varje lägenhet, så även tillgången till varmvatten styr du. Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet. Du betalar kallhyra för lägenheten och ansvarar själv för kostnaden för el/förbrukning.