Råd kring internet/TV

Helt i enlighet med hyreskontraktet så ombesörjer Hyresgästen allt själv kring att skaffa internet, ordna med TV etc. Detta då marknaden kring detta ändras så radikalt och snabbt, samt inte minst att efterfrågan skiljer sig så mycket från Hyresgäst till Hyresgäst. Här har vi dock sammanställt lite information som kanske kan komma till nytta. Informationen har lagts ut 2017-02-09. 

Internet

VIA TELEJACKET

Bäst är att man kontaktar Telia www.telia.se om man vill undersöka möjligheterna att få bredband via telejacket. Det är oftast som så att Hyresgästen innan er haft ett abonnemang och då finns kablar indraget. Om inte måste detta göras och denna tjänst kan vi hjälpa till  med kontakt till någon som kan hjälpa er (på Hyresgästens bekostnad).  Kontakta oss på info@skanefastigheter.se så kan ni få kontaktuppgifter till denna kontakt. Den inkommande centralen för telefonlinje finns i lägenheten på bottenplan, med sovrum mot bakgården och Åstorpsvägen. För att Telia skall få tillgång till denna så måste ni prata med och komma överens om tid med hyresgästen i C0-1 (Ingång i C-trappan mot torget, lägenheten till höger). Vid kontakt (våren 2017) med Rickard Blomqvist Kompetenscoach Kundtjänst Privat (rickard.blomqvist@teliacompany.com) så bekräftade han att stationen som fastigheten tillhör har över 200 lediga platser och så länge Hyresgästen ombesörjer att dra ledning internt från kopplingsboxen till lägenheten (om detta inte finns sedan tidigare) så finns över 200 lediga platser. Så det går att ordna.

 

MOBILT BREDBAND MED ROUTER

Eller så kontaktar man Tele2, Telenor eller motsvarande om att få mobilt bredband med router.  Exempel på alternativ (skrivet våren 2017):

www.tele2.se/handla/mobilt-bredband-4g  

www.telia.se/privat/bredband/surfplattor-4g/produkt/bredband-via-mobilnat

https://www.tre.se/privat/handla/bredband/abonnemang/

http://www.parabolbredband.se/privat/abonnement/satelitt/produkter/liste/

 

ETT ANNAT ALTERNATIV

Ett alternativ kan Net1 vara som (våren 2017)  erbjuder uppkoppling via WiFi med obegränsad datamängd. Ange "Genvägen 2, Hyllinge" som adress när den efterfrågar det för att du skall kunna få svar om det finns kapacitet kvar för området.

http://www.net1.se/privat/net1-uppkoppling/steg-1-privat/ 

 

TV

Gällande TV och TV-kanaler rekommenderar vi TV via internet (IPTV).